Habanero Red Chili paprika vetőmag /15 szem

590 Ft

4-Fokozottan csípős logo

Elfogyott

Összehasonlítás
Cikkszám: 000128 Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

Habanero Red Chili paprika vetőmag

A Habanero chili paprika a legcsípősebb paprikák közé tartozik, a Scoville-skála besorolása chili_0020_Habanero_0020_savina_mlalapján a csípőségét 100.000-350.00 SHU-ra becsülik. A Habanero paprikát trópusi gyümölcsös íze miatt kedvelik. Húsa nem vastag, frissen mégis lédús. A Habanero paprika főleg trópusi vidékeken terem, de Európában, azon belül Magyarországon is egyre több chili termesztő neveli ez a paprikafajtát, mert kiváló alapja lehet a különböző chili szószoknak. Elég sok habanero chili paprika fajta létezik, mind különböző színűek, változó ízvilággal és eltérő csípősséggel rendelkeznek. Például a lemon habanero nagyon erős chili paprika (SHU: 150.000-325.000) enyhén kiérezhető citrusos ízzel rendelkezik, színe érés alatt sötét zöldről citromsárgára változik. Legismertebb fajta a Habanero red chili paprika, kellően csípős (SHU: 150.000-350.000) talán a legelterjedtebb fajta, rengeteg jó szószt készítenek belőle a magyar és nemzetközi szakemberek. Chocolate nem a legismertebb fajta, viszont a legütősebb habanero (SHU: 300.000-425.000), meleg, barna csoki színű és édeskés gyümölcsös illata megkülönbözteti a többi chili paprika fajtától.

Kiszerelés: 15 szem /csomag

Vetés információk :

Vetés: Szabadfölde, és fóliasátorba is vethető márciustól áprilisig
Vetésmélység: kb. 1 cm
Kelési idő: 7-30 nap
Kelési hőmérséklet: 25-30 C fok

Fontos:

  • Fény és meleg igénye nagy.
  • Tenyészidő kb. 100+ nap
  • Termesztése cserépben vagy  szabadfölde, és fóliasátorba is vethető.
  • Ha át tudjuk teleltetni, más időszakban is vethetjük, de a palántáknak pótvilágításról gondoskodnunk kell.
  • Termés leszedésénél és feldolgozásánál védőszemüveg és védőkesztyű ajánlott.

Felhasználása: kellő bátorsággal nyers fogyasztásra is, egyébként savanyúságot is készíthetünk belőle, illetve szárítottan fűszerként.

A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőrhőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit,SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi. Sok csípős szósz használja reklámjaiban a Scoville-skálát.*SHU= Scoville-skála

További információk

Csípősségi skála

4 – Fokozottan csípős

Paprika fajtája

Habanero

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Habanero Red Chili paprika vetőmag /15 szem” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…