Bp. Hegedűs Gyula u 32.
Ügyfélszolgálat: +36-30-478-8101

Chili kisokos

Rólunk

A Chilimániát azért hoztuk létre, hogy a magyar és nemzetközi kiváló chili termékeket megismertessük Veletek. Blogunkban chilis érdekességeket, új termékek leírását, ötletes recepteket, friss híreket olvashattok, kövessétek bejegyzéseinket!

Scoville

Scoville SHU

A kapszaicin mérésére Wilbur Scoville amerikai kémikus dolgozott ki egy eljárást 1912-ben.

Az SHU (scoville heat unit) a hatóanyag relatív mennyiségét jelzi. Minél magasabb az SHU, annál erősebb a paprika. A tiszta kapszaicin 16 millió SHU. A Scoville teszt lényege, hogy a vizsgált paprikából oldatot készítenek, melyet addig hígítják cukros vízzel, míg a csípő érzést érezni lehet. Ezt eredetileg öt kóstolón tesztelik. A csípősséget tehát a hígítás mértéke határozza meg. Vagyis például egy 500.000 SHU értékű paprikából készült kivonatot több mint 500.000-szeresére kell hígítani ahhoz, hogy ne lehessen már érezni a csípős ízt. Azonban az organoleptikus tesztnek van egy hátránya: olyan mérés, mely szubjektív emberi érzékelésen alapul.

Chili paprika fajták

Carolina Reaper

photo_005Hivatalosan 2013-tól  Guinness World rekorder, jelenleg a világ legerősebb paprikája,
megelőzve a Trinidad Moruga Scorpiont, amely paprika 2012-ig vezette a ranglistát. A Carolina Reaper 1.560.000- 2.200.00 SHU- val rendelkezik, nagyon csípős paprika, csak azoknak ajánljuk, akik nagyon bírják az erőset, de nekik is csak mértékkel. Kapható por, szósz formájában webshopunkban.

 

 


Trinidad Moruga Scorpion

Trinidad and Tobago szigetekről származó chili paprika fajta. 2012-ig Guinness World

rekorder volt,  2.000.000 SHU csípősségével. Létezik red és yellow színekben, de bármelyiket választod, készülj fel, hogy nagyon erős lesz. Fogyasztása önmagában csak saját felelősségre javasolt. Választékunkban megtalálod por, szárított és szósz formában egyaránt.

 

 


 Naga Jolokia

A Naga Jolokiát más néven ghost chilinek is nevezik. Indiából  származó növény,

 

melyet Bangladestől északkeletre termesztenek, ott is nemesítették ki az ezredfordulón. A Naga jolokia az igazán csípős paprikák közé tartozik, létezik sárga és vörös színben, alakja hosszúkás. 2007-ben megnyerte a világ legerősebb paprikája címet, amit 2011-ig meg is tartott. Az egykori Scoville-csúcstartó csípőssége 800 ezertől 1 millió 400 ezer SHU-ig terjed. Általunk forgalmazott Magyar termelők többsége is termeszti ezt a paprika fajtát és a legerősebb szószaikban használják fel, vagy őrleményt készítenek belőle. Naga jolokiát tartalmazó termékek pl. Chilion Jolokia 4X, Attila chili szósz, Gabko Hot Pepper Sauce

 


 Habanero

A Habanero chili paprika a legcsípősebb paprikák közé tartozik, a Scoville-skála besorolása alapján a csípőségét 100.000-350.00 SHU-ra becsülik. A Habanero paprikát trópusi gyümölcsös íze miatt kedvelik. Húsa nem vastag, frissen mégis lédús. A Habanero paprika főleg trópusi vidékeken terem, de Európában, azon belül Magyarországon is egyre több chili termesztő neveli ez a paprikafajtát, mert kiváló alapja lehet a különböző chili szószoknak. Elég sok habanero chili paprika fajta létezik, mind különböző  színűek, változó ízvilággal és eltérő csípősséggel rendelkeznek. Például a lemon habanero nagyon erős chili paprika (SHU: 150.000-325.000) enyhén kiérezhető citrusos ízzel rendelkezik, színe érés alatt sötét zöldről citromsárgára változik. Legismertebb fajta a Red habanero, kellően csípős (SHU: 150.000-350.000) talán a legelterjedtebb fajta, rengeteg jó szószt készítenek belőle a magyar és nemzetközi szakemberek.  Chocolate nem a legismertebb fajta, viszont a legütősebb habanero (SHU: 300.000-425.000), meleg, barna csoki színű és édeskés gyümölcsös illata megkülönbözteti a többi chili paprika fajtától.

Chilimania.hu

Elérhetőségeink

Mobil: 06 (30) 478 8101

Információ: info@chilimania.hu

Nyitva tartás

Hétfő :10:00 – 18:00
Kedd :10:00 – 18:00
Szerda :10:00 – 18:00
Csütörtök :10:00 – 18:00
Péntek :10:00 – 17:00
Szombat :10:00 – 13:00
Vasárnap :ZÁRVA

Térkép

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Általános jogi közlemény
A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza webáruházunkban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését. Az üzemeltető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

Adatkezelési alapelvek
Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény;
A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.
A webáruházban adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a webáruházban a rendelés csak regisztráció után adható le. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett webáruházra vonatkozik.

Vásárló regisztráció
A regisztráció során megadott adatokat a bizalmasan kezeljük, kizárólag csak a webáruház rendelési céljaira használjuk fel, (illetve promóciós kampányainak keretében hírlevél kiküldéséhez)*. Megrendelő adatait harmadik személynek nem adjuk át, kivéve a megrendelések teljesítése érdekében a rendelések kiszállítására szerződött GLS csomagküldő szolgálatnak (Név, Szállítási cím, Telefonszám, e-mail cím).

GLS Adatvédelem

Megrendelő tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként a megrendelés elküldésével és határozatlan időre adta azzal, hogy regisztrációja törlésével vagy írásban bármikor visszavonhatja (e-mail: info@chilimania.hu levélcím: Jancsek György EV. 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 32. fsz).

Megrendelő a Regisztráció gomb megnyomásával feltétlenül kijelenti, hogy a Vásárlási feltételeket, ezen belül az adatvédelmi rendelkezéseket elolvasta, megértette, tudomásul vette.

Fenntartjuk magunknak a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesítjuk a közönségét.
Amennyiben felhasználónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg nekünk, az info@chilimania.hu e-mail címre és megválaszoljuk kérdését.

A webáruház elkötelezett felhasználói és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

Kezelt adatok: Megrendelő/Regisztráló: (A regisztrációhoz, megrendeléshez szükséges adatok.)

Az egyes szolgáltatások igénybevétele esetén kezelt további adatok: kedvenc termékek listája, Felhasználói Tartalmak (pl. hozzászólás, értékelés), Felhasználói Tartalmak vonatkozásában használt felhasználónév.

– Név
– Számlázási név, cím
– Szállítási címe (irányítószám, település, utca, házszám),
– Kiegészítő címadatok (nem kötelező)
– Telefonszám (szállítással, rendeléssel kapcsolatban felmerülő kérdések illetve problémák tisztázása érdekében)
– E-mail (rendelési, szállítási státuszok illetve kapcsolattartás céljából, esetenként promóciós hírlevél küldés céljából)
– Cég név (nem kötelező)
– Cégnév és adószám (számlázás céljából)

Egyéb adatkezelések
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az adatkezelőt.
A hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben adunk ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal is gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő, a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

Hírlevél igénylés
Az áruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az alsó Hírlevél boxban vagy a Hírlevél menüpontban megadhatja nevét és e-mail címét. Ezután elolvastam és elfogadom az adatvédelmi és ÁSZF feltételeket és kipipálásával és a feliratkozás gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető. Fontos, hogy az adatvédelmi feltételeket mindenki olvassa el mielőtt elfogadja a hírlevél feliratkozást.

Vélemény írása
Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja.

Az adatkezelés a regisztráció megszűnéséig tart.
Adathelyesbítés
A regisztrációs adatok a felhasználói fiókban bármikor módosíthatók a fiókom menűpontra kattintva. A számlázási és szállítási adatok a vásárlás folyamata során is módosíthatóak.

Adattörlés
A regisztráció, valamint a felhasználói tartalmak (pl. értékelés, hozzászólás) törlése az info@chilimania.hu email címen keresztül kezdeményezhető. A regisztráció törlésére a kérelem alapján 2 munkanapon belül kerül sor.

A reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú hírlevél megkereséshez adott hozzájárulás az elektronikus levél alján található link vagy az info@chilimania.hu email címen, vagy a Jancsek György EV. 1136 Budapest Hegedűs Gyula utca 32. postai címen vonható vissza.

Cookie-k (SÜTIK) kezelése
A testreszabott kiszolgálás és a bejelentkezési folyamat elősegítése érdekében a rendszer „session cookie”-val azonosítja a bejelentkezett Felhasználó számítógépét, amely törlésre kerül a böngésző program bezárásával. Amennyiben a Felhasználó csak a böngésző ablakot zárja be, a böngésző ablakának újranyitásakor bejelentkezett státusz fogadja. Kényelmi funkciók érdekében a böngésző bezárásáig böngésző cookie tárolja a kosában elhelyezett termék(ek) azonosítóját, így a regisztrációt illetve a belépést követően is elérhető a kosár tartalma.

Honlapon az alábbi külső szolgáltatók cookie-jait használjuk:

Google
Facebook
Intstagram
Twitter
A hirdetéseinket külső szolgáltatók (Google, Facebook, instagram, twitter) internetes webhelyeken jelenítjük meg. Ezek a külső szolgáltatók (Google, Facebook, Linkedin) cookie-k segítségével tárolják, hogy a Felhasználó korábban már látogatást tett a Honlapunkon, és ez alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket a Felhasználónak (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).

A fent említett külső szolgáltatók adatkezelésére az ezen szolgáltatók által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadóak, és az ilyen adatkezelés tekintetében semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Facebook adatvédelmi tájékoztató

Google adatvédelmi irányelvek

Twitter adatvédelmi irányelvek

Instagram adatvédelmi nyilatkozat

A sütikről (cookie) további információkat itt talál: Süti (cookie) Szabályzat

Naplózott adatok
A statisztikai és hibakeresési célból, valamint a visszaélések megakadályozása, a Szolgáltatás teljesítése és működésének ellenőrzése érdekében folyamatosan naplózza a következő adatokat: látogatás dátuma, operációs rendszer verziójának adatai, böngésző típusa és verziószáma, az elért tartalom és az előzőleg látogatott tartalom címe.

A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése
A honlap látogatása során az áruházi rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval az üzemeltető nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

Külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgálók:
Annak érdekében, hogy weboldala minőségét javítsa, az adatkezelő a chilimania.hu weboldal felhasználási szokásait a Google Analytics és a Google AdWords segítségével is nyomon követi. Ezen szolgáltatások csak statisztikai adatokat biztosítanak az adatkezelő részére, ugyanakkor az on-line hirdetési tevékenységet támogatják, viszont nem nyújtanak semmilyen információt a weboldalak látogatóinak kilétéről, a megadott személyes adatokkal nem kapcsolhatóak össze, és az adatkezelő által rögzítésre igénybe vett eszközökön adatokat nem tárolnak.

Az adatkezelő on-line hirdetéseit külső szolgáltatók, közöttük a Google, különböző internetes webhelyeken jeleníti meg, amely során a külső szolgáltatók, közöttük a Google, ún. cookie-k segítségével, az érintett felhasználónak a chilimania.hu webhelyen korábban tett látogatása alapján személyre szabottan jelenít meg hirdetéseket. A Google cookie-használata letiltható a Hirdetési beállítások https://policies.google.com/technologies/ads?hl=hu kezelője segítségével, a külső szolgáltatók cookie-jai pedig a Network Advertising Initiative http://www.networkadvertising.org/choices/ leiratkozási oldalán tilthatóak le.

Az adatkezelő adatai, elérhetősége
Adatkezelő: Jancsek György EV.

Szolgáltató email címe: info@chilimania.hu

Szolgáltató telefonszáma: +36 30 478 8101

Székhely: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u.32.

Nyilvántartási száma: 51154602

Adószám: 68388111-1-41

Bankszámla szám: 11773133-00890791-00000000

Szerződés nyelve: Magyar

Kapcsolattartó neve: Jancsek György

Adatkezelő: Jancsek György EV

Kapcsolattartó neve: Jancsek György

Adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-145418/2018

Adatokat tároló szerverközpont elérhetősége
LEBAKER Kereskedelmi Korlátolt felelősségű Társaság

1173 Budapest, Borsó utca 12-32.

tel: +36 70 9057660

e-mail: info@cweb.hu

web: www.cweb.hu

Jogorvoslat:
Az üzemeltető adatait teljes körűen megtalálja az “Kapcsolat” oldalon. Ha a vásárló úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint járhat el.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal az Adatvédelmi Biztos irodájánál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Kupon kedvezmény

29 990 Ft-os vásárlás esetén azonnal beváltható 1 000 Ft kedvezményt kapsz egy kupon segítségével.

Személyes átvétel

1136 Budapeset, Hegedűs Gyula utca 32.

Megbízható szállítás | GLS futárcéggel

Rendelésedet 2 munkanapon belül kiszállítjuk.

Quickpay biztonságos fizetés

Quickpay / MasterCard / Visa