Jalapeno chili palánta – enyhén csípős klasszikus
A Jalapeno chili az egyik legismertebb és legkedveltebb paprika fajta a világon. Enyhén csípős íze és sokoldalú felhasználhatósága miatt kezdőknek és tapasztalt chili rajongóknak is tökéletes választás.
A terméseket folyamatosan lehet szedni: zöld állapotban is fogyaszthatók, de teljes éréskor pirosra színeződnek, általában a szezon végére.
Jellemzők
- 
Erősség: enyhén csípős (2 500–8 000 SHU) 
- 
Szín: zöldből éretten piros 
- 
Felhasználás: frissen, savanyúságként, grillezve, szószokban és töltve is kiváló 
- 
Terméshozam: folyamatosan szedhető, bőtermő fajta 
Gondozási tanácsok
- 
Kiültetés előtt várja meg, hogy a hajnali hőmérséklet tartósan +8–10 °C felett legyen. 
- 
Szabadföldi nevelésnél két növény között hagyjon 40–50 cm távolságot. 
- 
Edényes termesztéshez válasszon nagy cserepet vagy vödröt, megfelelő vízelvezetéssel. 
- 
Használjon jó minőségű palántaföldet, amelyhez keverhet kb. 20% érett marhatrágyát. 
- 
Óvja a huzattól és a tűző naptól, de biztosítson elegendő fényt. 
- 
Rendszeresen öntözze, ügyelve arra, hogy az edény aljában ne álljon a víz. 
👉 Ha egy sokoldalúan felhasználható, enyhén csípős chili paprikát szeretnél, a Jalapeno palánta ideális választás!
CHILI MAGOK RENDELHETŐ >>>>ITT

 
	   
		
	   
	 
	 
                             
                             
			
	 
			
	 
			
	 
			
	
Értékelések
Még nincsenek értékelések.