Xmas szarvasgombás chili krém
Magyarországon egyedülálló szarvasgombás chili krém, több fajta friss szarvasgomba felhasználásával készítve. Az enyhén csípős krém alapját egy szedres lilahagymalekvár képezi, amit portói borral együtt főzve tettünk még selymesebbé, majd a végén friss szarvasgombákkal (Tuber brumale, Tuber macrosporum, Tuber magnatum pico) fűszereztük. Nagyszerű kísérője lehet vadból készült ételeknek, kacsamáj terrine-nek de akár egy hamburgert is a Michelin-csillagok közé emelhet.
Kiszerelés: 192 ml/üveg
Összetevők: Pimenta De Neyde, Cherio Roxa, lilahagyma, szeder, friss szarvasgombák (Tuber brumale, Tuber macrosporum, Tuber magnatum pico), portói bor, szilva-bodzabogyó ecet (Petlyn kézműves ecet), barnacukor, tengeri só, olívaolaj, fűszerek.
Tartósítószer: nátrium-benzoát.
Tárolás: Felbontás után hűtőben tárolandó
A szarvasgomás chili szósz , pikáns és ízletes ízvilággal rendelkezik, így számos ételhez remekül illik.
- Tésztaételekhez: (például szarvasgombás ravioli vagy fettuccine) rendkívül népszerű, mert a gomba karakteres íze jól harmonizál a tésztával.
- Risottók: Szarvasgombás risotto különleges és ízletes fogás, mivel a gomba gazdag ízvilága jól kiegészíti a rizottót.
- Szárnyasokhoz és húsételekhez: Különféle húsételekhez, mint például csirke, pulyka vagy marhahús, szarvasgombát használhatnak, hogy feldobják az étel ízét.
- Sütőtökös ételekhez: Sült vagy főtt sütőtök is nagyon finom lehet, mivel a gomba íze jól passzol a sütőtök édes ízéhez.
- Salátákhoz: Gazdagíthatók saláták, például ruccolával vagy más friss zöldségekkel.
- Levesekhez és mártásokhoz: Levesekhez vagy szaftokhoz fokozza azok ízét és gazdagabbá teszi az ételt.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.