Jalapeno chili palánta – enyhén csípős klasszikus
A Jalapeno chili az egyik legismertebb és legkedveltebb paprika fajta a világon. Enyhén csípős íze és sokoldalú felhasználhatósága miatt kezdőknek és tapasztalt chili rajongóknak is tökéletes választás.
A terméseket folyamatosan lehet szedni: zöld állapotban is fogyaszthatók, de teljes éréskor pirosra színeződnek, általában a szezon végére.
Jellemzők
-
Erősség: enyhén csípős (2 500–8 000 SHU)
-
Szín: zöldből éretten piros
-
Felhasználás: frissen, savanyúságként, grillezve, szószokban és töltve is kiváló
-
Terméshozam: folyamatosan szedhető, bőtermő fajta
Gondozási tanácsok
-
Kiültetés előtt várja meg, hogy a hajnali hőmérséklet tartósan +8–10 °C felett legyen.
-
Szabadföldi nevelésnél két növény között hagyjon 40–50 cm távolságot.
-
Edényes termesztéshez válasszon nagy cserepet vagy vödröt, megfelelő vízelvezetéssel.
-
Használjon jó minőségű palántaföldet, amelyhez keverhet kb. 20% érett marhatrágyát.
-
Óvja a huzattól és a tűző naptól, de biztosítson elegendő fényt.
-
Rendszeresen öntözze, ügyelve arra, hogy az edény aljában ne álljon a víz.
👉 Ha egy sokoldalúan felhasználható, enyhén csípős chili paprikát szeretnél, a Jalapeno palánta ideális választás!
CHILI MAGOK RENDELHETŐ >>>>ITT

Értékelések
Még nincsenek értékelések.