Habanero sárga Chili mag
Habanero sárga chili paprikára jelező, hogy fokozottan csípős és íze gyümölcs-aromás .
Kiszerelés:10 szem/csomag
Vetés információk :
| Vetés : | Januártól áprilisig |
| Vetésmélység : | kb. 5-10 mm |
| Kelési idő: | 27 C fokon 6-8 nap. Ettől eltérő hőmérsékleten a kelési idő változhat. Ügyeljünk a kelési hőmérséklet betartására! |
| Palántázás szabadba: | Május közepe-vége, a minimum hőmérséklet stabilan legalább +8 fok fölött. |
| Ültetési tanácsok: | Ne ültessük sem mélyebbre, sem sekélyebbre, mint előtte. 40 cm távolságot hagyjunk a tövek között. |
| Várható biológiai érés: | Augusztustól |
| Növény mérete: | Tartási és termesztési körülményektől függően 70 100 cm |
| SHU* értéke: | 100.000 -350.00 |
| Chili magok októbertől áprilisig rendelhetők az oldalunkon vagy személyesen megvásárolható a üzletünkben Bp. Hegedős Gyula u. 32. | |
Veteményezésről bővebb információk>>>ITT
Felhasználása: szószok, savanyúságok készítéséhez, de szendvicsekbe is kiváló élményt nyújt a csípős gyümölcsös íz kedvelőknek.
Származási hely: Magyarország
A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőrhőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit,SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi. Sok csípős szósz használja reklámjaiban a Scoville-skálát.*SHU= Scoville-skála

Értékelések
Még nincsenek értékelések.