Bp. Hegedűs Gyula u 32.
Ügyfélszolgálat: +36-30-478-8101

Világrekorder “Pepper X”: A Carolina Reaper lekerült a trónról

Világrekorder “Pepper X”: A Carolina Reaper lekerült a trónról

A csípős paprikák világában mindig történnek izgalmas fejlemények, és most új királyt üdvözölhetünk. A hivatalos értesülések szerint a “Pepper X” nevű chilipaprika hivatalosan is a világ legcsípősebb chilipaprikájává vált, letaszítva a hosszú ideig uralkodó Carolina Reaper-t.

Ezt a hihetetlenül csípős paprikát Ed Currie, a PuckerButt Pepper Company alapítója fejlesztette ki Dél-Karolinában. A Pepper X óriási hírnevet szerzett magának a csípős paprikák világában azzal, hogy olyan csípős, hogy a Scoville-skálán átlagosan 2 693 000 Scoville Heat Units (SHU)  ér el. Ez jóval meghaladja a Carolina Reaper értékét, és ezzel az új rekord született.

A Scoville egy mértékegység, amely a chilipaprikák csípőségét mutatja be. Minél magasabb az SHU-érték, annál csípősebb a paprika. A “Pepper X” olyan hihetetlenül erős, hogy még a legtapasztaltabb csípős ételkedvelőknek is óvatosan kell bánniuk vele.

Ez a friss hír hatalmas vihart kavart a csípős paprikák világában, és a Pepper X gyártója, az Ed Currie által vezetett PuckerButt Pepper Company is rendkívüli elismerést kapott. Sokan várják, hogy megkóstolják ezt az elképesztően csípős paprikát, mely új rekordot állított fel a csípős ételek kedvelői között.

Minden bizonnyal figyelni fogunk további fejleményeket ezen a területen, mivel a csípős paprikák versenyében mindig új szereplők és fajták jelennek meg. A “Pepper X” bevezetése új lehetőségeket nyit meg a csípős paprikák iránt érdeklődők számára, és várhatóan izgalmas új ízekkel és kulináris kalandokkal szolgál a jövőben.

Forrás:Guinness World Records

Vélemény, hozzászólás?
Kupon kedvezmény

29 990 Ft-os vásárlás esetén azonnal beváltható 1 000 Ft kedvezményt kapsz egy kupon segítségével.

Személyes átvétel

1136 Budapeset, Hegedűs Gyula utca 32.

Megbízható szállítás | GLS futárcéggel

Rendelésedet 2 munkanapon belül kiszállítjuk.

Quickpay biztonságos fizetés

Quickpay / MasterCard / Visa