Jolokia szósz (Szellem chili) 120 g-Chilion

2450 Ft nettó 1929 Ft

 3-Csípős logo

Elfogyott

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.

    • 29 990 Ft-os vásárlás esetén azonnal beváltható 1 000 Ft kedvezményt kapsz egy kupon segítségével.
Garantált biztonságos fizeté

 

Jolokia szósz

Jolokia szósz piros lédús, Kápia paprika és Szellem Chili (bhut Jolokia) keveréke, minimális (4%) sóval. Olyan

mintha egy lédús, nagyon csípős paprikába harapnál, itt nincsenek mellék ízek! Magot nem tartalmaz ez a szószunk sem, így a gyomrot nem terheli meg és az étel sem lesz keserű a felesleges magoktól. A hatása 3-4 másodperc múlva érződik, ugyanis a kapszaicin a nyáltól és a száj melegében oldódik.

Jolokia szósz kiváló levesekhez, magyaros ételekhez, utólagos ételízesítéshez ajánlom. A vasárnapi ebéd kihagyhatatlan hozzávalója!

Összetevők: Jolokia chili és nyers, darált kápia paprika: 95,6%, étkezési só:4%, étkezési sav citromsav, tartósítószer: nátrium benzoát.

Tárolás : Száraz, hűvös helyen tartandó! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Gyártó: Chilion 

Származási hely : Magyarország

Chili szósz csípősségi skála : 

3-Csípős logo

Jolokia:1.000.000*SHU

*SHU= Scoville-skála

A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőrhőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit,SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi. Sok csípős szósz használja reklámjaiban a Scoville-skálát.

A Chilion márkanév 2014 óta létezik, de megálmodóik, István és Róbert 2011-ben kezdtek el hobbi szinten chilit termeszteni, ahogy az lenni szokott, zsebkendőnyi területen. Többnyire szellem chilit, habanerot, trinidad scorpiont és carolina reapert. A minőséget magasan tartják, számukra nemcsak a pokoli erő, de az íz is nagyon fontos. A kis családi vállalkozás mára országos ismertségre tett szert, köszönhetően profi webáruháznak, mely 2015-ben a legrangosabb elismerésben részesült, azaz a Telekom weblap verseny nagydíját hozták el.

A Chilion megálmodói számára a pokoli erő mellett nagyon fontos az íz, ezért nem főzik, csak darálják a paprikát, így megmarad a fajtára jellemző, egyedi íze.

Tökéletesen érezhető a Bhut Jolokia (Ghost Pepper vagy Szellem chili) enyhén gyümölcsös, harsány, semmivel össze nem téveszthető íze, mivel csak minimális só és tartósítószer használatával készül. Így épp olyan az érzés, mintha egy friss, ropogós chili paprikába harapnál. Nem hiszed? Próbáld ki!

A Habanero alapú szósz különlegessége, hogy lédús, édes, már-már túlérett paradicsommal keveredik a Habanero, ez a kombináció még inkább kiemeli tűzgolyó szerű, lendületes ízét. A paradicsom remek társa a Habneronak, gyümölcsös, enyhén füstös jellege előtérbe kerül, olyan harmóniában, ahogy még nem tapasztaltad. Erősen ajánlott kipróbálni!

A Habanero chili egyedülálló tulajdonsága: miután a nyelvünk hegyéhez érintettük a paprikát, a csípős érzés mint egy fólia, hátulról előre haladva terül el a nyelven és hosszú percekig élvezhetjük a lüktető erőt. Csodálatos!

A Chilion szószok különböznek a többi chili szósztól elkészítésében, megjelenésben és ízben. Nincsenek sztereotípiák (lángot köpő-mexikói kalapos, csontváz testű paprikák), nincs utánzás, nincs általánosítás. A gyártók számára a lényeg, hogy a legegyszerűbben, de a lehető legjobban kell termelni, feldolgozni és értékesíteni.

A márkanév a „chili” és a „ turn on” angol eredetű szavak összetétele, tehát: „bekapcsolja a chili hatást”. Ez az összes Chilion termékről elmondható.

 

További információk

Márkanév

Chilion

Csípősségi skála

3 – Csípős

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.