Jolokia por (Szellem chili)
Jolokia por 100% őrölt bhut Jolokia (Szellem chili). A chilit leszedem, megtisztítom, eltávolítom a magokat és többször átdarálom, hogy porszerű állagot öltsön. Semmi mellébeszélés, ez tényleg ütős. 1.000.000 SHU. Érdemes a főzés utolsó fázisánál az ételhez adni vagy a forró ételben elkeverni, így adja át maximálisan az erejét. Hozzáadott anyagot nem tartalmaz, bátran ajánlom mindenkinek! Adagold késheggyel, nem véletlenül volt ez a chili fajta 2011-ig a világon a legerősebb!
Összetevők: 100% Jolokia parikapor
Tárolás : Száraz, hűvös helyen tartandó! Gyermekek elől elzárva tartandó!
Gyártó: Chilion
Származási hely : Magyarország
Chili szósz csípősségi skála :
Jolokia: 1.000.000 SHU*
*SHU= Scoville-skála
A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőrhőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit,SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi. Sok csípős szósz használja reklámjaiban a Scoville-skálát.
A Chilion márkanév 2014 óta létezik, de megálmodóik, István és Róbert 2011-ben kezdtek el hobbi szinten chilit termeszteni, ahogy az lenni szokott, zsebkendőnyi területen. Többnyire szellem chilit, habanerot, trinidad scorpiont és carolina reapert. A minőséget magasan tartják, számukra nemcsak a pokoli erő, de az íz is nagyon fontos. A kis családi vállalkozás mára országos ismertségre tett szert, köszönhetően profi webáruháznak, mely 2015-ben a legrangosabb elismerésben részesült, azaz a Telekom weblap verseny nagydíját hozták el.
A Chilion megálmodói számára a pokoli erő mellett nagyon fontos az íz, ezért nem főzik, csak darálják a paprikát, így megmarad a fajtára jellemző, egyedi íze.
Tökéletesen érezhető a Bhut Jolokia (Ghost Pepper vagy Szellem chili) enyhén gyümölcsös, harsány, semmivel össze nem téveszthető íze, mivel csak minimális só és tartósítószer használatával készül. Így épp olyan az érzés, mintha egy friss, ropogós chili paprikába harapnál. Nem hiszed? Próbáld ki!
A Habanero alapú szósz különlegessége, hogy lédús, édes, már-már túlérett paradicsommal keveredik a Habanero, ez a kombináció még inkább kiemeli tűzgolyó szerű, lendületes ízét. A paradicsom remek társa a Habneronak, gyümölcsös, enyhén füstös jellege előtérbe kerül, olyan harmóniában, ahogy még nem tapasztaltad. Erősen ajánlott kipróbálni!
A Habanero chili egyedülálló tulajdonsága: miután a nyelvünk hegyéhez érintettük a paprikát, a csípős érzés mint egy fólia, hátulról előre haladva terül el a nyelven és hosszú percekig élvezhetjük a lüktető erőt. Csodálatos!
A Chilion szószok különböznek a többi chili szósztól elkészítésében, megjelenésben és ízben. Nincsenek sztereotípiák (lángot köpő-mexikói kalapos, csontváz testű paprikák), nincs utánzás, nincs általánosítás. A gyártók számára a lényeg, hogy a legegyszerűbben, de a lehető legjobban kell termelni, feldolgozni és értékesíteni.
A márkanév a „chili” és a „ turn on” angol eredetű szavak összetétele, tehát: „bekapcsolja a chili hatást”. Ez az összes Chilion termékről elmondható.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.