Cayenne bors chili paprikapor
Cayenne bors Nem borsféle, hanem egy trópusokon termő paprikafajta. Nevét Cayenne városról kapta, ami Francia Guyana-ba található.
Cayenne chili paprikát sok féle képen használják a főzéshez, fűszeres ételek kiegészítőjeként, por, őrlemény vagy egész paprika hozzávalókét.
Felhasználható: Cayenne bors chili parikapor kiváló halkhoz, sült húsokhoz, pörköltbe
Összetevők: Cayenne paprikapor
Nem tartalmaz ízfokozót, állagjavítót, színezéket, tömegnövelőt!
Kiszerelés: 50 g
Tárolás : Száraz, hűvös helyen tartandó!
Gyártó: Diczkó László kistermelő
Származási hely : Magyarország
Cayenne: 30.000-50.000 SHU *
*SHU= Scoville-skála
A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőrhőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit,SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi.
Kiemelt partnerünk : Diczkó László és kedves felesége
Manufaktúránkban különféle csípős, chilis termékeket készítünk hagyományos eljárással, innovatív módon úgy, hogy megfeleljenek a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírásoknak.
A feldolgozásban segítségemre van feleségem Enikő, aki élelmiszeripari mérnök, biztosítva a gyártás szakmai hátterét. Magas minőségű termék előállításához prémium minőségű alapanyagra van szükség, melyet saját kertészetünkben, kizárólag fajtaazonos, garantált eredetű vetőmagból termelünk immár 2011 óta.Termékcsaládunk, a Chili Hungaria termékcsalád folyamatosan bővül, igazodik a fogyasztói igényekhez, megtartva a tradicionális, magas minőséget.
Diczkó László
Elismerések:
2015-ben A “The World Hot Sauce Awards” -on Hot Sauce / Hot
A Spirit of Attila szószunk 2015-ben A “The World Hot Sauce Awards”-on Hot sauce/Hot kategóriában világbajnok lett! A The World Hot Sauce Awards nevű versenyen tizennégy országból 109 gyártó indult 284 termékkel, 49 kategóriában.
2016-ban New Yorkban rendezett pikáns csemegék versenyen, a The Hot Pepper Awards-ot, Diczkó László egy újabb díjat zsebelt be. Hab’n’ go fantázianévvel elnevezet habanero befőtt mangóval termék a különlegességek kategóriában a harmadik helyezést érte el.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.