Bp. Hegedűs Gyula u 32.
Ügyfélszolgálat: +36-30-478-8101
Chili termékek-chilimánia-Chili Hungária

Magyar chili termesztők sikerei itthon és a nagyvilágban.

Magyar chili termesztők sikerei itthon és a nagyvilágban

2011 óta nagy változások kezdődtek el a magyar chili paprika termesztés területén, rengetegen fogtak bele a chili termesztésbe, először hobbi szinten pl. GaBko, Diczkó László és kedves felesége, de rajtuk kívül még nagyon sokan vannak országszerte, akit megfertőzött a chilimánia. Néhányan csak saját maguk számára kezdték el termeszteni a különböző chili paprikákat, míg mások már kész termékeket állítottak elő a paprikákból.  A termelők először többnyire a különböző vásárokon kezdték el értékesíteni  termékeiket, amelyek már a kezdetek kezdetén nagyon sikeresnek bizonyultak a csípős szósz kedvelők körében.  Mindenki örült annak, hogy nem kell feltétlenül külföldre menni egy finom és különleges chili szószért, ha valami erősre vágytak, hanem már itthon is kapható lett. Egyre nőtt azon ínyencek köre, akik többre vágytak a hagyományos erős paprikánál.

Nagy Robbanás a Magyar Chili termékek ismertségében itthon és a tengerentúlon

A chili egy valódi szenvedély, azok számára is, akik fogyasztják és szeretik és azok számára is, akik készítik. Új ízekkel, összeállításokkal, kombinációkkal kísérleteznek a chili rajongók örömére. Ékes bizonyítéka ennek a kreatív kezdeményezőkészségnek a magyar chili szószok nemzetközi elismertsége is. 2015-ben következett be, mikor a Chili Hungária kitűnő terméke, a Spirit of Attila chili szósz a World Hot Sauce Awards-on  hot kategóriában világbajnok lett. A nemzetközi sikernek köszönhetően a világ felfigyelt kis hazánk chili termelőire, hiszen ízlelték, láthatták, hogy mire képesek a magyarok. Minden hazai termelő terméke egyre népszerűbbé kezdett válni. Természetesen az olyan kiváló chili fesztiválok is hozzátesznek a magyarországi chili fogyasztás népszerűsítéséhez mint pl. a  2013 óta megtartott Nagymarosi chili fesztivál vagy a Solymári chili fesztivál. Ugyanakkor a mangalica és halászlé fesztiválok sem múlhatnak már el chili termelők nélkül. A magyar termelők egyre több szakmai elismerést söpörtek be a különböző versenyeken, itthon és külföldön egyaránt. A nálunk kapható termelők termékei,  a legkülönbözőbb versenyeken bizonyultak már a legjobbnak. A chili egyre nagyobb teret hódít, már éttermekben, pizzériákban, hamburgerezőkben, különböző street food helyeken megtalálható a kis asztali leltárban, a só, bors, olívaolaj mellett. 

Összegyűjtöttük nektek egy csokorba, hogy eddig milyen szakmai sikereket értek el partnereink itthon és a nagy világban, különböző termékeikkel.

Ezekre a díjakra nem csak partnereink büszkék, hanem mi is, akik forgalmazzuk ezeket a termékeket. Mi továbbra is törekszünk arra, hogy megtaláljuk azokat a magyar termelőket, akik szívesen dolgoznak együtt velünk azon, hogy még több ember ismerkedjen meg a magyar chili termékekkel.

2013-ban Chili Hungária elnyerte a „Hajdú-Bihar Megye Minőségi Terméke” díját.

2014-ben  Chili Hungária újból elnyerte a megtisztelő  „Hajdú-Bihar Megye Kitüntetett Minőségi Terméke” díjat a megújult 100 ml chili szósz termékcsalád  csomagolásával.

2015. Magyar kézműves remek díjas a Chili Hungária. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara értékelése alapján  a „Magyar Kézműves Remek” kitüntető címet adományozta Chili  Hungária manufaktúránknak! 

2015. World Hot Sauce Award 2015 nyertes szósza Chili Hungária  Spirit of Attila  a Hot/Hot kategóriában. Első nemzetközi siker.

2016. The Hot Pepper Awards 2016  (Chili Hungária) A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő New York-i, The Hot Pepper Awards-on az innovatív termékek között a Hab’n’go a harmadik helyezést érte el!

2016. World Hot Sauce Awards 2016 versenyen a Kabai Tüzes Mennykő (Fireball), a Hot sauce/medium kategóriában, a második helyezést érte el!

2016. Chilion partnerünk 2016-ban a Telekom éves honlap versenyét, a szakmai zsűri döntése alapján megnyerte. 

2016. Az első Magyarországon rendezett Chiliszósz Bajnokság chili alapszósz nyertese. GaBko Chili Hot Pepper szósz

2016. Az első Magyarországon rendezett Chiliszósz Bajnokság édes kategória, 1. helyezést ért el a Fenevad chili sajttorta chilis-füstös málnalekvárral készített termékével. Sajnos jelenleg nem kapható. 

2017. The Hot Pepper Awards 2017. nyertesek. Magyar siker !!! Nagy Gábor Jalapeno with Tequila chili szósz termékével a New York-ban rendezett 10. Hot Pepper Awards-on világbajnok lett két kategóriában is!

Ajánló

Mert a chili nem csak finom és jó, hanem hasznos is a szervezetnek KLIKK

Kupon kedvezmény

29 990 Ft-os vásárlás esetén azonnal beváltható 1 000 Ft kedvezményt kapsz egy kupon segítségével.

Személyes átvétel

1136 Budapeset, Hegedűs Gyula utca 32.

Megbízható szállítás | GLS futárcéggel

Rendelésedet 2 munkanapon belül kiszállítjuk.

Quickpay biztonságos fizetés

Quickpay / MasterCard / Visa