Chilimánia megfertőzött

Chilimánia megfertőzött engem is…

Chilimánia oldal tulajdonosaként, és sok kiváló magyar kistermelő termékének forgalmazójaként úgy gondoltam, belevágok hobbi szinten a chili paprika termesztésbe. Természetesen csak a kíváncsiság hajt, hogy ezek a remek szószok, őrlemények alapanyagát adó chili paprikát, hogy lehet elő állítani egyszerű körülmények között. Természetesen részemről csak egy próba, biztos nem leszek nagy termelő az 5 m2 méteres teraszra betervezett három palántámmal. Először, barátaim tanácsára egy nem annyira kényes paprika típussal próbálkoztam meg, ez nem más, mint a Habanero red chili paprika, csípőssége a  Scoville skála szerint kb. 150-350.000  SHU közé tehető. Talán a legismertebb habanero fajta a világon.

Ahogyan a kezdő palántázza az első chili paprikáját

Lelkes amatőrként három habanero red chili maggal kezdtem bele a palántázásba még március 30-án. Fogtam három darab műanyag poharat, aminek az alját kilyukasztottam, majd majdnem teletettem a poharakat virágfölddel, utána megöntöztem és egy kicsit állni hagytam, hogy a föld beszívja magába a vizet. Ezek után elhelyeztem a magokat nagyjából a pohár közepére, majd kb. 1 cm méter vastagon raktam rá újból egy réteg virágföldet és megint megöntöztem. Ezek után vágtam három fólia darabot és a pohár tetejére gumiztam, hogy a nedvességet a fólia tartsa.

A szakemberek az mondták nekem, hogy a magoknak fontos, hogy 25-30 Cº közötti hőmérsékleten legyenek tárolva, mert ezeknek a paprikáknak ez az ideális hőmérséklet a csíráztatáshoz. Én egyszerűen az ablak közelében tárolom a növényeket kb. 20-23 Cº .

Első siker a chili ültetésben 

Mióta elültettem a magokat, pontosan 15 nap telt el, és a három magból végre egy kibújt a földből. Remélem jól megnő és remek chili paprikáim lesznek. Amint lesz változás a kis növényeimmel, megosztom Veletek a fejleményeket.

Egy amatőr chili kedvelő, akit megfertőzött a chilimánia…

FIGYELEM!

Chilimánia webshopjában szeszes italok is megtalálhatóak, így kizárólag nagykorú személyek részére megtekinthető a tartalom. Ha még nem vagy nagykorú személy, kérjük ne lépj be oldalunkra!

Chilimánia